Menu

Vuosikokous Oulussa 25.3.

Ortodoksisten nuorten liiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään lauantaina 25.3.2017 klo 15 Oulun ortodoksisessa seurakunnassa (Torikatu 74). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, mm. uuden puheenjohtajan valinta. Ennen kokousta on seurakunnassa tarjolla keittolounasta. Lisäksi klo 12 alkaen on seurakunnassa lasten ja nuorten päivä, josta lisätietoa täältä.

Tervetuloa!

icon Vuosikokous 2017 asialista (89.44 kB)

Liiton toimintalinjaukset, mm. säännöt, vuoden 2016 toimintakertomus, tase ja tuloslaskelma sekä vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio löytyvät täältä.

Yhteisöjäsenillä on käytössään yksi ääni alkavaa 1000 jäsentään kohti, kuitenkin enintään kuusi (6) ääntä. Jäsenenä oleva oikeuskelpoinen yhteisö käyttää äänioikeuttaan valtuuttamansa edustajan tai edustajien kautta yhdistyksen kokouksessa. Jäsenyhteisön edustaja voi käyttää valtakirjalla oman henkilöäänensä lisäksi yhden muun jäsenen ääniä, maksimissaan kolme ääntä.

Tube-viikonloppu 17.-19.3.2017 Jyväskylässä

Nyt katsotaan ja tehdään porukalla tube-videoita, mukana ehkä myös snapchattiä, instaa jne. Hulvatonta viikonloppua luotsaavat järjestelmäasiantuntija ja nupiposse Petrus Palola sekä järjestösihteeri Antti Kokkonen.


Viikonlopun aikana uidaan tubemaailman syövereihin ja kuvataan, leikataan ja muutenkin tuotetaan omia lyhytvideoita pienryhmissä.

Majoitus tapahtuu Jyväskylän seurakunnan nuorisotilan lattioilla patjoilla ja makuupusseilla eli hienoiseen survival-tyyliin. Ruuat tarjoaa Jyväskylän ortodoksinen seurakunta.

Mukaan makuupussin ja muiden normien yöpymiskamojen lisäksi oma älypuhelin ja niillä keillä on mahdollista, myös esim. läppäri tai padi ja muuta edistynyttä tekniikkaa. (Ja laturijohdot...;-) )

Tapahtumaan otetaan mukaan 15 ensin ilmoittautunutta ja viikonloppu on tarkoitettu 14-29 -vuotiaille.

HUOM! Tapahtuma on MAKSUTON, myös perusruoka tarjotaan osallistujille. Matkat omakustanteisia.

Ilmoittautumiset 14.3. mennessä täältä.

Lisätietoja lähempänä tapahtumaa:
antti.kokkonen (at) ort.fi 
TAI
petrus.palola (at) gmail.com

Leirityöntekijöitä haussa kesälle 2017

Hakua ollaan jatkettu Puroniemen lasten ja varhaisnuorten leirille kahden ryhmänohjaajan osalta 31.3. saakka. Haetaan poikaohjaajaa sekä ruotsia puhuvaa ohjaajaa.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry hakee:

LEIRINOHJAAJIA kesän 2017 leireille ja TEOLOGIA Valamon kristinoppileirille

Kultakin leiripäivältä ohjaajat saavat palkkaa kokemuksen ja tehtävien mukaan, sekä ilmaisen majoituksen ja ruokailut. Matkakulut asuinpaikan ja leiripaikan välillä korvataan edullisimman mahdollisen kulkuneuvon mukaan.
Valinnassa on eduksi, jos on suorittanut leirinohjaajien peruskurssin aiemmin tai kuluvana keväänä.
Kaikkien ohjaajiksi valittujen toivotaan osallistuvan leirinohjaajien jatkokurssille ja suunnittelupäiville Puroniemessä 5.-7.5.

ONL järjestää tulevana kesänä seuraavat leirit:
Lasten ja varhaisnuorten leiri Puroniemessä 6.-9.6. (+ palkallinen suunnittelupäivä 5.6.)
Valamon kristinoppileiri 11.-18.6. (+ palkallinen suunnittelupäivä 10.6.)

Lisäksi haetaan 4 LASTENOHJAAJAA perheleirille Puroniemeen

Puroniemen Ystävät ry hakee lastenohjaajia Puroniemen perheleirille 10.-14.7. Perheleirille voit hakea samalla hakemuksella kuin ONL:n leireille, toimitamme tiedot eteenpäin Puroniemen Ystävät ry:lle.
Lastenohjaajien tulee olla leirinohjaajakurssin käyneitä, lisäksi heillä toivotaan olevan kokemusta pienten lasten kanssa toimimisesta. Lastenohjaajat huolehtivat lapsista (0-14 -vuotiaita) aikuisten luentojen aikana.
Lisätietoja perheleiristä Helena Hänniseltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ONL ry ei palkkaa ohjaajia seurakuntien leireille, mutta välitämme seurakunnille ohjaajien yhteystietoja tarpeen mukaan.

Haetaan kahta täysi-ikäistä ohjaajaa Armeniassa tapahtuvaan lasten -ja nuorten leiriin

Onl järjestää ensimmäistä kertaa ohjaajavaihdon yhdessä Armenian lasten ja nuorten tuki ry:n kanssa. Leiri tullaan järjestämään heinäkuun ensimmäisen ja toisen viikon aikana Pohjois-Armeniassa Agarakin kylässä, Lorin maakunnassa. Ohjaajilta edellytetään aiempaa leirikokemusta, hyvää englanninkielen taitoa sekä uskallusta lähteä ohjaamaan vieraasen kulttuuriin ja ympäristöön. Leiristä ei tulla maksamaan palkkaa, mutta kaikki matkat korvataan ja majoitus sekä ruokailut ovat ilmaisia leirillä.   

Hakeminen tapahtuu samalla tavalla kuin muillekin ONL:n leireille. Lisätietoa leiristä seuraa vielä haun aikana ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan onl (at) ort.fi

HAKEMINEN
Ilmoita kirjallisessa hakemuksessasi ainakin seuraavat asiat:
Nimesi ja syntymäaikasi
Yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
Mille leireille haet töihin ja onko jotain leiriä, minne haluat erityisesti
Mitä tehtävää haet (ohjaaja ja/tai teologi)
Aiempi työ- ja leirikokemuksesi, harrastuksesi
Miksi leirinohjaustyö kiinnostaa?
Saako yhteystietojasi välittää seurakunnille?
Minkä ajan olet käytettävissä?

Hakuaika päättyy 19.3.17. Voit lähettää hakemuksesi myös sähköpostilla liitetiedostona. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnoista huhtikuun alkupuolella.
Lisätietoja ja hakemukset:
Osoite: ONL ry, Kirkkokatu 18A +B17 80100 Joensuu
E-mail: onl (at) ort.fi
Lisätiedot, puh: 050 4658 173

Lasten ja nuorten päivä 25.3.2017 Oulu

Jebajee, lasten & nuorten päivä Oulussa lauantaina 25.3. klo 12-15,
Oulun ortodoksisessa seurakunnassa, Torikatu 74 :-D

OHJELMASSA
Mysteerihuone
Satutuokioita
Askartelua 
Ruokailu [klo 14:30, maksuton]

Tube-työpaja [suunnattu yli 10-vuotiaille, suositusikä 14-20-vuotta]

Tube-työpajassa kuvataan pienryhmissä parilla otolla materiaalia lyhyeen, n. 30-90 sekunnin elokuvaan. Materiaali editoidaan esim. iPadin editointiohjelmalla. Ota mukaan älypuhelin, varmista, että muistikortilla on tilaa... Jos sinulla on läppäri tai padi, sen voit vanhempiesi luvalla ottaa myös mukaan.

Lisätietoja voi kysellä lähempänä tapahtumaa esim. järjestösiheeri Antilta: antti.kokkonen (at) ort.fi

Nyt rohkiasti mukkaan, tervetuloa! 
Tapahtumaan ei ole erillistä ilmoittautumista.

Leirinohjaajien jatkokurssi 5.-7.5.2017

Leirinohjaajien jatkokurssi järjestetään 5.-7.5.2017 Puroniemen leirikeskuksessa Rautalammilla. Ilmoittautuminen avataan vuoden 2017 alussa.

Lisätietoja: antti.kokkonen(at)ort.fi

Lasten ja varhaisnuorten leiri 6.-9.6.2017

Perinteikäs lasten ja varhaisnuorten leiri pidetään Puroniemen leirikeskuksessa Rautalammilla 6.-9.6.2017.  

Leirille otetaan mukaan n. 35 lasta ja nuorta (iältään 6-14 -vuotiaita) ilmoittautumisjärjestykses
sä. 

Leiri järjestetään osittain erikseen kahdelle eri ikäryhmälle, noin 6-10 -vuotiaille lapsille ja 10-14 -vuotiaille varhaisnuorille. Osallistumismaksu on ensimmäisestä lapsesta 60 € ja seuraavista perheen lapsista 50 € per lapsi. Maksu sisältää majoituksen, ruuan ja ohjelman. Omasta kotiseurakunnasta voi tiedustella, osallistuuko se leirimaksuun.

Tämän kesän leirin erityisteemana on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi "Juuret ja monikulttuurisuus". Teemaa lähestytään mm. tutustumalla perinteisiin leikkeihin, peleihin ja käsitöihin ja musiikkiin sekä mahdollisesti myös keskustelemalla ikäihmisten ja erilaisista kulttuuritaustoista ponnistavien kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, 10.5.2017 mennessä:
http://onl.fi/ilmoittautuminen

Huom! Ikä kohtaa merkitään osallistujan ikä leirin alkamishetkellä. 
Jos osallistujalle on syntymäpäivä leirin aikana, mainitse siitä kohdassa "muuta huomoitavaa", saadaan ehkä emännältä jotain herkkua ja ajoiksi pienet juhlat ;-)

Toivotamme tervetulleeksi niin kokeneet leirikonkarit kuin uudetkin leiriläiset! Meille mahtuu monenlaisia lapsia ja nuoria mukaan! Lisäinfoa leiristämme saa laittamalla sähköpostiä tai soittamalla. Leirikirje postitetaan ilmoittautuneille toukokuussa.

Iloisin leirikesäajatuksin,
leiriboss Maria K.

Lisätietoja: maria.kauppila(at)ort.fi
p: 050 465 8172

Luostarikripa 11.-18.6.2017

Tervetuloa Valamoon!

Onl:n perinteinen luostarikripari järjestetään jälleen Valamossa 11.-18.6.2017. Tiedossa on mahtavaa menoa lukuisten muiden ortodoksi nuorten seurassa kesäisen kauniissa Valamossa, rukouselämää unohtamatta.

Osallistumismaksu on 325 euroa/per henkilö. Kaikille ilmoittautuneille lähtee keväällä 2 leirikirjettä. Toinen alkuvuodesta ja toinen myöhemmin huhti-toukokuussa. 

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoja voi kysellä leirinjohtajalta Antti Kokkoselta numerosta 0206 100 375 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huomioikaa, että ennen 22.11.2016 tehtyjä ilmoittautumisia ei ole otettu vastaan, lukuunottamatta seurakuntia joiden kanssa asiasta on sovittu!

2017 tapahtumia

Kevään 2017 päivämääriä

22.-24.1.2017 Nuorisotyöpäivät (Valamon opisto)

10.-12.2. 2017 Leirinohjaaja 1 -kurssi, Tampere (Tampereen ort. srk:n kanssa)

3.-5.3.2017 Nuoret luostarissa -talkoolaiskurssi, Valamon luostari

25.3.2017 Vuosikokous ja lasten päivä, Oulu

5.-7.5.2017 Leirinohjaajien jatkokurssi, Puroniemi

6.-9.6.2017 Lasten ja varhaisnuorten leiri, Puroniemi

11.-18.6.2017 Luostarikristinoppileiri, Valamon opisto

Syksy 2017 "Entisten nuorten" matka Viroon

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry - Kirkkokatu 18A+B17, 80100 Joensuu, puh. 0206 100 370, sähköposti onl (at) ort.fi