Menu

Entisten ja aikuisten "nuorten" matka Viroon 3.-5.11.2017

Järjestämme entisten ja aikuisten nuorten matkan Viroon 3.-5.11.2017. Matkalle lähtijän tulee olla vähintään 18-vuotias. Yli 29-vuotiaille matka on täysin omakustanteinen, sillä nuori on Suomen lainsäädännön mukaan alle 29-vuotias, ja ONL ry nimenomaan nuorisojärjestö... ;-)  Hintatiedot tarkentuvat myöhemmin, mutta alustava arvio on laivamatkan ja yöpymisen osalta yhteensä n. 100-200€.

Pyrimme jättämään ohjelmaan ns. vapaata olemista ja aikaa suhteellisen paljon, mutta tutustumme ainakin Viron apostoliseen ortodoksiseen kirkkoon http://www.eoc.ee/
ja osallistumme mm. sunnuntaiaamuna liturgiaan Pyhän Simeonin ja naisprofeetta Hannan kirkossa.

Ilmoittautuminen avataan virallisesti vasta elokuussa, mutta toki jo nyt saavat innokkaimmat ilmoittautua. Sitovat ilmoittautumiset 10.10.2017 mennessä:
http://onl.fi/ilmoittautuminen


Leirityöntekijät kesälle 2017

Haku on päättynyt, kiitämme kiinnostuksesta! Saimme runsaasti hakemuksia, kesätöitä voimme tarjota joko omilla tai yhteistyökumppaneiden leireillä n. kolmellekymmenelle nuorelle, he ovat jo saaneet tiedot työpaikastaan. Antoisaa leirikesää!
____


Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry hakee:

LEIRINOHJAAJIA kesän 2017 leireille ja TEOLOGIA Valamon kristinoppileirille

Kultakin leiripäivältä ohjaajat saavat palkkaa kokemuksen ja tehtävien mukaan, sekä ilmaisen majoituksen ja ruokailut. Matkakulut asuinpaikan ja leiripaikan välillä korvataan edullisimman mahdollisen kulkuneuvon mukaan.
Valinnassa on eduksi, jos on suorittanut leirinohjaajien peruskurssin aiemmin tai kuluvana keväänä.
Kaikkien ohjaajiksi valittujen toivotaan osallistuvan leirinohjaajien jatkokurssille ja suunnittelupäiville Puroniemessä 5.-7.5.

ONL järjestää tulevana kesänä seuraavat leirit:
Lasten ja varhaisnuorten leiri Puroniemessä 6.-9.6. (+ palkallinen suunnittelupäivä 5.6.)
Valamon kristinoppileiri 11.-18.6. (+ palkallinen suunnittelupäivä 10.6.)

Lisäksi haetaan 4 LASTENOHJAAJAA perheleirille Puroniemeen

Puroniemen Ystävät ry hakee lastenohjaajia Puroniemen perheleirille 10.-14.7. Perheleirille voit hakea samalla hakemuksella kuin ONL:n leireille, toimitamme tiedot eteenpäin Puroniemen Ystävät ry:lle.
Lastenohjaajien tulee olla leirinohjaajakurssin käyneitä, lisäksi heillä toivotaan olevan kokemusta pienten lasten kanssa toimimisesta. Lastenohjaajat huolehtivat lapsista (0-14 -vuotiaita) aikuisten luentojen aikana.
Lisätietoja perheleiristä Helena Hänniseltä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ONL ry ei palkkaa ohjaajia seurakuntien leireille, mutta välitämme seurakunnille ohjaajien yhteystietoja tarpeen mukaan.

Haetaan kahta täysi-ikäistä ohjaajaa Armeniassa tapahtuvaan lasten -ja nuorten leiriin

Onl järjestää ensimmäistä kertaa ohjaajavaihdon yhdessä Armenian lasten ja nuorten tuki ry:n kanssa. Leiri tullaan järjestämään heinäkuun ensimmäisen ja toisen viikon aikana Pohjois-Armeniassa Agarakin kylässä, Lorin maakunnassa. Ohjaajilta edellytetään aiempaa leirikokemusta, hyvää englanninkielen taitoa sekä uskallusta lähteä ohjaamaan vieraasen kulttuuriin ja ympäristöön. Leiristä ei tulla maksamaan palkkaa, mutta kaikki matkat korvataan ja majoitus sekä ruokailut ovat ilmaisia leirillä.   

Hakeminen tapahtuu samalla tavalla kuin muillekin ONL:n leireille. Lisätietoa leiristä seuraa vielä haun aikana ja kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan onl (at) ort.fi

HAKEMINEN
Ilmoita kirjallisessa hakemuksessasi ainakin seuraavat asiat:
Nimesi ja syntymäaikasi
Yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
Mille leireille haet töihin ja onko jotain leiriä, minne haluat erityisesti
Mitä tehtävää haet (ohjaaja ja/tai teologi)
Aiempi työ- ja leirikokemuksesi, harrastuksesi
Miksi leirinohjaustyö kiinnostaa?
Saako yhteystietojasi välittää seurakunnille?
Minkä ajan olet käytettävissä?

Hakuaika päättynyt 19.3.17

Lisätiedot, puh: 050 4658 173

Lasten ja varhaisnuorten leiri 6.-9.6.2017

Perinteikäs lasten ja varhaisnuorten leiri pidetään Puroniemen leirikeskuksessa Rautalammilla 6.-9.6.2017.  

Leirille otetaan mukaan n. 35 lasta ja nuorta (iältään 6-14 -vuotiaita) ilmoittautumisjärjestykses
sä. 

Leiri järjestetään osittain erikseen kahdelle eri ikäryhmälle, noin 6-10 -vuotiaille lapsille ja 10-14 -vuotiaille varhaisnuorille. Osallistumismaksu on ensimmäisestä lapsesta 60 € ja seuraavista perheen lapsista 50 € per lapsi. Maksu sisältää majoituksen, ruuan ja ohjelman. Omasta kotiseurakunnasta voi tiedustella, osallistuuko se leirimaksuun.

Tämän kesän leirin erityisteemana on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi "Juuret ja monikulttuurisuus". Teemaa lähestytään mm. tutustumalla perinteisiin leikkeihin, peleihin ja käsitöihin ja musiikkiin sekä mahdollisesti myös keskustelemalla ikäihmisten ja erilaisista kulttuuritaustoista ponnistavien kanssa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti, 24.5.2017 mennessä:
http://onl.fi/ilmoittautuminen

Huom! Ikä kohtaa merkitään osallistujan ikä leirin alkamishetkellä. 
Jos osallistujalle on syntymäpäivä leirin aikana, mainitse siitä kohdassa "muuta huomoitavaa", saadaan ehkä emännältä jotain herkkua ja ajoiksi pienet juhlat ;-)

Toivotamme tervetulleeksi niin kokeneet leirikonkarit kuin uudetkin leiriläiset! Meille mahtuu monenlaisia lapsia ja nuoria mukaan! Lisäinfoa leiristämme saa laittamalla sähköpostiä tai soittamalla. Leirikirje postitetaan ilmoittautuneille toukokuussa.

Iloisin leirikesäajatuksin,
leiriboss Maria K.

Lisätietoja: maria.kauppila(at)ort.fi
p: 050 465 8172

Luostarikripa 11.-18.6.2017

Tervetuloa Valamoon!

Onl:n perinteinen luostarikripari järjestetään jälleen Valamossa 11.-18.6.2017. Tiedossa on mahtavaa menoa lukuisten muiden ortodoksi nuorten seurassa kesäisen kauniissa Valamossa, rukouselämää unohtamatta.

Osallistumismaksu on 325 euroa/per henkilö. Kaikille ilmoittautuneille lähtee keväällä 2 leirikirjettä. Toinen alkuvuodesta ja toinen myöhemmin huhti-toukokuussa. 

Ilmoittaudu tästä

Lisätietoja voi kysellä leirinjohtajalta Antti Kokkoselta numerosta 0206 100 375 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Huomioikaa, että ennen 22.11.2016 tehtyjä ilmoittautumisia ei ole otettu vastaan, lukuunottamatta seurakuntia joiden kanssa asiasta on sovittu!

2017 tapahtumia

Kevään 2017 päivämääriä

22.-24.1.2017 Nuorisotyöpäivät (Valamon opisto)

10.-12.2. 2017 Leirinohjaaja 1 -kurssi, Tampere (Tampereen ort. srk:n kanssa)

3.-5.3.2017 Nuoret luostarissa -talkoolaiskurssi, Valamon luostari

25.3.2017 Vuosikokous ja lasten päivä, Oulu

5.-7.5.2017 Leirinohjaajien jatkokurssi, Puroniemi

6.-9.6.2017 Lasten ja varhaisnuorten leiri, Puroniemi

11.-18.6.2017 Luostarikristinoppileiri, Valamon opisto

Syksy 2017 "Entisten nuorten" matka Viroon

ONL:n seurakuntavierailuja

Liiton työntekijöitä ja luottamushenkilöitä on mukana mm. seuraavien seurakuntien tapahtumissa/ paikoissa.

 • 25.3.2017 Lasten ja nuorten päivä Oulussa sekä liiton vuosikokous. paikalla mm. liiton varapj. Aleksander Roszczenko, toiminnanjohtaja Maria Kauppila, järjestösihteerit Jaso Pössi ja Antti Kokkonen sekä johtokunnan jäseniä.

 • 19.3.2017 Tube-nuoret ja Antti Kokkonen Jyvskylän ortodoksisen kirkon liturgiassa.

 • 26.2.2017 Hopeisen ansiomerkin luovutus Jyväskylässä liturgian yhteydessä, Antti Kokkonen.

 • 12.2.2017 LO1-kurssi ja järjestösihteeri Antti Kokkonen Tampereen kirkon liturgiassa.

 • 15.1.2017 Lappeenrannan seurakunta, Kristiinankatu 3, 53900 Lappeenranta. Liturgia klo 10:00. Jaso Pössi puhumassa Simeon Uudesta Teologista.
  -----
 • 11.12.2016 Joulumyyjäiset Helsingin ort. srk, seurakuntasali (Unioninkatu 39, sisäpiha), klo 12 alkaen
 • 11.12.2016 Liturgia Ilomantsin ort. srk, profeetta Elian kirkko klo 10 alkaen (Vuoden kerho -palkitseminen)

 • 10.12.2016 Joulumyyjäiset Turun ort. srk, seurakuntasali (Yliopistonkatu 19B) klo 10-13

 • 27.2.2016, Nurmeksen seurakunta, seurakuntasali (tapahtumapäivä ja ehtoopalvelus, seurakuntasali; Jaso Pössi)
 • 14.2.2016, Mikkelin seurakunta, Neitsyt Marian syntymän kirkko, Pieksämäki (liturgia ja Leirinohjaaja-kurssi; Antti Kokkonen ja Jaso Pössi)
 • 7.2.2016 Vaasa, Pyhän Nikolaoksen kirkko ja srk-sali (liturgia + laskiaisrieha; Antti Kokkonen)
 • 17.1.2016, Varkauden seurakunta, Profeetta Sakariaan ja vanhurskaan Elisabetin tsasouna, Savonlinna (liturgia ja perhepäivä, Jaso Pössi)

 • 13.12.2015, Jyväskylä, Kristuksen ylösnousemuksen kirkko ja srk-sali (liturgia ja joulumyyjäiset; Maria Kauppila)
 • 6.12.2015, Joensuu, Pyhän Nikolaoksen kirkko ja srk-sali. (liturgia ja Nikolaos-juhla; Maria Kauppila ja Jaso Pössi)
 • 27.-29.11.2015, Oulu, srk-sali ja Pyhän kolminaisuuden katedraali (Loska-tapahtuma ja liturgia sekä Salmi-seuran kokoontuminen; Antti Kokkonen ja Jaso Pössi)

Vastaamme mahdollisuuksien mukaan seurakuntien kutsuihin tulla mukaan kirkkokahveille ja muihin tapahtumiin. Vierailutoiveita voi esittää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0206100370.

Talkoolaiseksi Lintulaan

Lintulan luostariin kaivataan avuksi talkoolaisia. Sisaristo toivottaa lämpimästi tervetulleeksi kaikenikäiset, erityisesti nuoret, tutustumaan luostariin.

Talkoolaisia tarvitaan ympäri vuoden. Myös pojat, miehet ja kokonaiset perheet ovat tervetulleita talkoisiin, etenkin päiväkävijöinä, toki majoitusta tarvitsevat voivat neuvotella sisariston kanssa yöpymismahdollisuudestakin. Kaikesta talkoopanoksesta tulee sopia etukäteen sisariston kanssa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lintulan luostarin talkoolaisohjeesta lisätietoa.

Lintulan uudistetut verkkosivut löytyvät osoitteesta: http://www.lintulanluostari.fi/

Muita nuorten tapahtumia

Ortodoksisten nuorten maailmanliitto SYNDESMOS järjestää kansainvälisiä nuorisotapahtumia eri puolilla maailmaa. Kannattaa seurata Syndesmoksen nettisivuja osoitteessa www.syndesmos.org.

Suomen ekumeenisen neuvosto SEN
SEN:n nuorisojaosto järjestää mm. koulutustapahtumia. Nettisivut osoitteessa www.ekumenia.fi/nuoret_ja_ekumenia.

Kirkkojen maailmanneuvosto KMN
Kirkkojen maailmanneuvoston nettisivut (englanniksi) löytyvät täältä www.oikoumene.org/en/programmes/the-wcc-and-the-ecumenical-movement-in-the-21st-century/youth-in-the-ecumenical-movement.html

Ison
ISON-projektia pyörittävät nuoret kirkkomusiikkiopiskelijat pyrkivät saamaan nuoria mukaan kirkkoihin laulamaan järjestämällä kirkkomusiikkikoulutustapahtumia ympäri Suomea. Ei haittaa vaikka et olisi aiemmin laulanut kuorossa, Ison-tapahtumissa opetellaan! www.ortodoksi.net/index.php/Ison

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry - Kirkkokatu 18A+B17, 80100 Joensuu, puh. 0206 100 370, sähköposti onl (at) ort.fi